Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberchutney

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Rabarber har man jämt massor av så här kommer ett underbart recept som jag fått av mamma. Chutneyn är ett måste till grillat kött och går att blanda ut med crème fraiche om man vill ha en mildare smak. Går jättebra att frysa och håller sig jättelänge i kylskåpet.

Ingredienser

Instruktioner

Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Koka ihop rabarber och vattnet. Ha i strösockret i kastrullen. Lägg resten av ingredienserna i matberedaren och hacka ihop. Häll röran över rabarbern och koka i ca 40 min. Låt svalna och ös i burkar.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • micksinggood 31 juli 2010

    Detta var en riktig höjdare! Tack för receptet :-)

  • lena88 20 maj 2011

    Verkligen en höjdare. Tack för ett toppenrecept.

  • Leonard91 12 juni 2011

    Jättegott recept! =) Det kändes först lite med bara 3dl vatten, men det blev perfekt! Jag kommer absolut göra detta igen.

  • christincarlsson 17 maj 2012

    Ojojojoj, såååå god!!!!!!

  • antoniadou 17 juli 2012

    Väldigt god chutney! Tips, strö över färsk hackad koriander vid servering, passar bra ihop. Tack för receptet!

  • Mallini 20 juli 2012

    Tack!! Så gott denna chutneyn var! Mycket uppskattad av mig och min familj!

  • Rosita68 8 augusti 2012

    Vad kul att ni gillar receptet. Tycker själv att den är en riktig höjdare. Väldigt uppskattad att ge bort.

  • Edla64 6 juni 2013

    Supergott att ha både som tillbehör och i grytor och såser. Högsta betyg =)

  • barbieflickan 22 juni 2013

    Undrar hur länge och vart man bäst förvarar chutneyn? I källare eller kan man frysa in kanske?

  • Rosita68 25 maj 2014

    Jag förvarar min chutney i frysen i mindre burkar. Har en i kylskåpet och där står den sig faktiskt väldigt länge.

  • delikatessqueen 28 maj 2014

    Tack för ett supergott recept! Kommer göras många ggr, då jag ofta använder chutney i många av mina favoritrecept. :)

  • AnnoMundi 1 juni 2014

    Har gjort det det här flera gånger och det är alltid lika uppskattat. Håller med om att det är en perfekt gåva att ge bort!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.