Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberchutney

(2 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god!

Ingredienser

Instruktioner

Skär rabarbern i 1-2 cm bitar. Finhacka vitlöken och strimla ingefäran. Blanda allt i en kastrull och låt sjuda 1 timma utan lock. Häll upp chutneyn i heta burkar och förslut.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jalapeno82 30 maj 2010

    Är inte så van att använda chutney, så tänkte kolla med dig vad du använder din rabarberchutney till? :o) Och när du hällt upp det i burkar... har du över nått så att det håller sig längre? Och om inte, hur länge står den sig i burkar? Tack på förhand!!!

  • Lindanemon 30 maj 2010

    Jag använder chutney bl.a. i kalla såser till grillad mat. Blanda ner några matskedar chutney i creme fraiche. Lite hackad rödlök förhöjer smaken, men behövs egentligen inte. Dessutom kan man använda chutneyn som smaksättare i grytor. Det finns en massa recept här på matklubben. Rabarberchutneyn går att använda i stället för mangochutney. Hur länge den håller sig vet jag inte, men eftersom det är så mycket socker håller den sig riktigt länge i kylskåpet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.