Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberclafoutis med vaniljglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Clafoutis är en fransk snabbvariant på paj och kan bakas med säsongens frukter och bär efter smak. En klick lättvispad grädde är också gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Lägg rabarberbitarna i en smord ugnsform och strö över 4 msk socker. Baka ca 10 minuter i ugnen så att de mjuknar lite. Låt svalna. Fördela rabarbern i ugnsfasta portionsformar eller en stor form som rymmer ca 2 liter. Vispa samman ägg, äggulor, socker, grädde, limesaft och -skal. Tillsätt mjöl och finmald mandel. Rör till en slät smet och fördela över rabarbern. Grädda ca 30 minuter tills clafoutin är gyllene och smeten har stannat. Servera ljummen med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.