Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberdessert

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel glassdessert som smakar mer hemlagad än den är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Behåll det röda yttersta skalet på rabarbern för färgens skull. Skär på snedden i 5-6 cm bitar.
  2. Koka upp rabarber, socker och vatten. Sjud ca 10 minuter tills rabarbern är mjuk. Ställ kastrullen åt sidan och låt kallna.
  3. Tina glassen tills den går lätt att röra i. Häll upp glassen i en bunke och slå över den kalla kompotten. Rör runt så att kompotten bildar ränder i glassen. Blanda inte helt. Ställ in i frysen tills den ska användas.
  4. Vid serveringsdags: Skiva jordgubbarna och lägg på tallrik, skeda upp glassen, strö över limeskal och eventuellt granatäppelkärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.