Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberdessert med vit choklad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

150 kalorier per portion Den vita chokladen i den här krämiga fruktdesserten gör den lite extra lyxig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär rabarbern i bitar. Lägg den i en kastrull och tillsätt vatten och socker. Låt koka på svag värme 12-15 minuter tills rabarbern är mjuk. Låt kallna.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en skål. Ställ den över en kastrull med sjudande vatten så chokladen smälter. Lyft skålen från värmen.
  3. Blanda vaniljkrämen med chokladen. Vänd slarvigt ner rabarbern i krämen.
  4. Skeda upp krämen i fyra glas eller portionsskålar. Låt dem stå i kylskåp minst 30 minuter.
  5. Garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.