Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberdricka

 
Skriv ut

Rabarberdricka som inte behöver kokas. Kan användas som saft eller måltidsdryck. Är även god att blanda i groggen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ta bort det som är dåligt på rabarberna. Skär i tunna skivor (ca. 0,5-1 cm tjocka).
  2. Skölj citronerna och skär i skivor. Varva rabarber och citron i en bunke. Häll över kallt vatten tills det täcker rabarberna. Blanda vinsyran eller citronsyran med lite vatten och häll i bunken , rör om. Låt stå kallt i 2 dygn.
  3. Sila med hjälp av ett durkslag. Tillsätt 6-8 dl socker/liter avrunnen saft. Rör om tills sockret löst sej. Klart att drickas blandat med vatten som saft.
  4. TIPS! Jag brukar frysa in osockrad saft i 0,5 liters plastflaskor. Lång hållbarhet i frysen. Ta mindre socker om du ska använda den till måltidsdryck.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.