Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberdröm med vit choklad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Prova en paj där bitar av vit choklad och knaprig mandel gömmer sig i degen. Perfekt kombination av sött och syrligt. Ju spädare och rödare rabarbern är, desto godare och vackrare resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern i 6 ugnssäkra portionsformar eller i en stor pajform.
  3. Grovhacka choklad och mandel. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt, ta kastrullen åt sidan och låt smöret svalna. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker. Blanda i choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarbern.
  4. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 minuter, tills täcket fått fin färg. Servera pajerna ljumma med vaniljglass eller vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.