Någonting läskande till efterrätt...
Instruktioner
- Gör först en rabarberkräm.
- Använd stålkastrull eller plastbelagd kastrull. Koka rabarberbitarna med saft, vatten och socker cirka 5 minuter tills rabarbern är mjuk.
- Ta upp 4 bitar till garnering på en gång de kokat upp. Rör ut potatismjölet i vattnet. Dra kastrullen av värmen och rör ner potatismjölet.
- Sätt kastrullen tillbaka på plattan och rör tills det kommer ett kokplopp i krämen. Sätt kastrullen i kallt vatten så krämen kyls snabbt.
- Vispa vaniljsåsen till fast skum.
- Klicka vaniljsås och rabarberkräm omväxlande i höga glas. Ta ett drag med en sked genom glaset så att skikten blandar sig i slingor.
- Garnera med rabarberbitar och mynta eller citronmeliss.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar