Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberfool på engelskt sätt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Någonting läskande till efterrätt...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först en rabarberkräm.
  2. Använd stålkastrull eller plastbelagd kastrull. Koka rabarberbitarna med saft, vatten och socker cirka 5 minuter tills rabarbern är mjuk.
  3. Ta upp 4 bitar till garnering på en gång de kokat upp. Rör ut potatismjölet i vattnet. Dra kastrullen av värmen och rör ner potatismjölet.
  4. Sätt kastrullen tillbaka på plattan och rör tills det kommer ett kokplopp i krämen. Sätt kastrullen i kallt vatten så krämen kyls snabbt.
  5. Vispa vaniljsåsen till fast skum.
  6. Klicka vaniljsås och rabarberkräm omväxlande i höga glas. Ta ett drag med en sked genom glaset så att skikten blandar sig i slingor.
  7. Garnera med rabarberbitar och mynta eller citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.