Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberfrestelse

 
  • Serverar: 1-4 portioner
Skriv ut

Kanske mest en sommardessert, men man kan ju alltid frysa in rabarber.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva rabarbern och koka den mjuk med 0,5 dl vatten och 0,5 dl socker. Låt den rinna av. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Ta upp och smält på svag värme.. Rör ner rabarbern. Tillsätt vaniljsocker, florsocker, matyoghurt och äggula. Vispa äggvita till skum med 1 msk florsocker och. Vänd ner i rabarbersmeten och häll upp i portionsformar. Ställ kallt att stelna i 3 tim. Koka 200 g skivad rabarber med 1 dl socker. Låt svalna och servera till uppstjälpta rabarberfrestelser.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.