Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbergifflar

 
Skriv ut

Grunddegen till gifflarna är en variant på karlsbaderdeg med mycket smör. Vaniljkrämen räcker till dubbel sats gifflar. Den går även utmärkt att frysa till nästa giffelbak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljkräm: Värm försiktigt mjölken, sockret, vaniljstången och majsstärkelsen i en liten kastrull under omrörning tills det tjocknar. Dra kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt kallna. Krämen blir ganska fast i konsistensen. Halva satsen går åt till bullarna.
  2. Deg: Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37°. Häll den över jästen, blanda i ägg och socker och rör till en jämn smet. Blanda i mjöl, bakpulver och smör och arbeta till en smidig deg. Låt degen vila 10 min under bakduk på bakbordet.
  3. Skär rabarbern i tunna strimlor. Blanda med sockret.
  4. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen och skär den i rektanglar på ca 8x20 cm. Skär varje rektangel tvärs över så det blir två trekanter. Låt rabarbern rinna av. Fördela vaniljkräm, rabarber, och jordgubbssylt på varje trekant och rulla ihop till en giffel.
  5. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk 40–50 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, 8–10 min. Låt svalna på galler.
  6. Blanda ihop glasyren och ringla över gifflarna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.