Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberglass

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fräsch rabarberglass med en lätt smak av kanel och yoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarbern i 1/2-1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull. Häll på vattnet och låt koka upp. Häll över sockret. Låt rabarbern koka i vattnet och sin egen vätska (som sipprar ut när rabarbern blir varm) tills den blir mjuk och går sönder. (Plattan på spisen ska vara så varm att det puttrar.) Detta tar ca 10 minuter.
  2. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna. (Om du vill påskynda avsvalningen, ställ kastrullen i kallt vatten i diskhon). När rabarbern är ljummen, ställ gärna in den i kylskåp så den svalnar ytterligare innan den blandas med glass-smeten. I rumstemperatur tar det ca 30 min för rabarbern att svalna så att den blir ljummen. Låt den gärna stå i kylen 30 minuter efter det så att den blir ännu kallare.
  3. Glass-smet: Vispa grädden. Lägg i ägg, florsocker och kanel och fortsätt att vispa så allt blir blandat. Blanda ner yoghurten. Blanda till sist ner den avsvalnade smälta rabarbern.
  4. Med glassmaskin: Kör i glassmaskin och ät direkt eller frys in.
  5. Utan glassmaskin: Häll smeten i en plastburk med lock och ställ in i frysen. Låt stå i frysen 1 timme. Rör sedan om 1 gång per halvtimme 4 gånger med en gaffel. Detta gör att glassen blir mindre isig eftersom man förstör iskristallerna när man rör om.
  6. Man kan också öka andelen grädde och minska yoghurten med samma mängd för att få mera gräddig, mjukare och mindre isig glass. Problemet med isig glass slipper man om man använder glassmaskin eftersom den rör om hela tiden under infrysningen.
  7. Glassen bör stå i frysen i minst 4 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.