Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberglasstårta med marinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En succé för både stora och små efterrättsmonster! 253 kalorier per portion 11 g fett 4 g protein 35 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa havrekakor och smör till en smulig pajdeg i matberedare. Klä en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter med smuldegen en bit upp mot kanterna. Ställ in i frysen.
  2. Mixa de frysta jordgubbarna med florsocker, rabarbersaft, citronjuice och- skal i en matberedare. Lägg i glassen och mixa till en jämn mjukglass ( i en liten matberedare får du mixa i omgångar)
  3. Fyll formen med glassmeten, täck med plastfolie och ställ tillbaka i frysen. Ta fram tårtan en stund före servering och lägg upp på ett tårtfat.
  4. Snoppa och dela jordgubbarna, häll på saft och marinera en stund. Dekorera tårtan med jordgubbar och mynta och servera resterande bär till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.