Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbergrottor med nötcrunch

 
  • Serverar: 20-24 portioner
Skriv ut

God variant på klassisk kaka med rabarber och nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nötcrunch: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötter och mandel i lagom grova bitar. Blanda dem i en skål och bred sedan ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta nötterna i mitten av ugnen i 10 minuter, rör om och låt rosta ytterligare några minuter tills crunchen är gyllenbrun.
  2. Kompott: Skär rabarbern i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Tillsätt sockret och ev harsyra och låt det koka utan lock i 8-10 minuter till en ganska tjock kompott.
  3. Smet: Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker vitt och poröst. Blanda och tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
  4. Forma kulor av degen och lägg dem i små pappersformar i en minimuffinsplåt. Gör en liten grop i varje degkula och klicka i lite rabarberkompott. Garnera med en nypa nötcrunch på varje kaka.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem kallna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.