God variant på klassisk kaka med rabarber och nötter.
Instruktioner
- Nötcrunch:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötter och mandel i lagom grova bitar. Blanda dem i en skål och bred sedan ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta nötterna i mitten av ugnen i 10 minuter, rör om och låt rosta ytterligare några minuter tills crunchen är gyllenbrun.
- Kompott:
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Tillsätt sockret och ev harsyra och låt det koka utan lock i 8-10 minuter till en ganska tjock kompott.
- Smet:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker vitt och poröst. Blanda och tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
- Forma kulor av degen och lägg dem i små pappersformar i en minimuffinsplåt. Gör en liten grop i varje degkula och klicka i lite rabarberkompott. Garnera med en nypa nötcrunch på varje kaka.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem kallna på galler utan bakduk.
Publicerat den
13 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar