När rabarbern dyker upp på grönsaksdiskarna vet vi att det är så gott som vår. Gör då en god rabarberkaka!
Instruktioner
- Ansa och skölj rabarbern, skala den och skär den i 2 cm bitar.
- Koka upp mjölk och matfett.
- Vispa de hela äggen med sockret tills massan blir ljus och pösig, slå över den heta mjölkblandningen.
- Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt. Rör tills smeten är jämn och smidig. Häll den snabbt i en långpanna som beklätts med bakplåtspapper. Fördela rabarbern jämnt över kakan.
- Grädda kakan genast i 200 graders ugn, 20-25 minuter. Skär upp kakan i avlånga, jämna bitar medan den ännu är ljummen.
Publicerat den
11 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En super god kaka, till och med min far gillade kakan. Kommer göra om denna kakan flera gånger