Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

När rabarbern dyker upp på grönsaksdiskarna vet vi att det är så gott som vår. Gör då en god rabarberkaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj rabarbern, skala den och skär den i 2 cm bitar.
  2. Koka upp mjölk och matfett.
  3. Vispa de hela äggen med sockret tills massan blir ljus och pösig, slå över den heta mjölkblandningen.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt. Rör tills smeten är jämn och smidig. Häll den snabbt i en långpanna som beklätts med bakplåtspapper. Fördela rabarbern jämnt över kakan.
  5. Grädda kakan genast i 200 graders ugn, 20-25 minuter. Skär upp kakan i avlånga, jämna bitar medan den ännu är ljummen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LindaPortos 13 juni 2009

    En super god kaka, till och med min far gillade kakan. Kommer göra om denna kakan flera gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.