Helt rätt i sommar.
Servera gärna denna kakan till Sörgårdsiste ett recept som även det kommer från Kocklandslaget.
Instruktioner
- Deg:
Blanda samtliga ingredienser till degen i en bunke eller i en degblandare.
- Kör degen på låg hastighet i 12 minuter, eller knåda för hand ca 15 minuter.
Låt degen jäsa i kylen i 1 timme.
- Fyllning:
Kavla ut tunt och bred smör på degen.
Rulla degen till en rulle och skär i 6 stubbar.
Placera i en cirkel med en centimeters mellanrum.
Låt jäsa i rumstemperatur i 1 timme.
- Dela mandelmassan i 6 bitar.
Tryck ner i mitten av varje stubbe.
Toppa med vaniljkräm och tryck ner en bit rabarber i varje bulle.
- Baka i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
- Låt svalna och sikta över florsocker vid servering.
Publicerat den
3 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar