Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka

 
Skriv ut

Helt rätt i sommar. Servera gärna denna kakan till Sörgårdsiste ett recept som även det kommer från Kocklandslaget.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Blanda samtliga ingredienser till degen i en bunke eller i en degblandare.
  2. Kör degen på låg hastighet i 12 minuter, eller knåda för hand ca 15 minuter. Låt degen jäsa i kylen i 1 timme.
  3. Fyllning: Kavla ut tunt och bred smör på degen. Rulla degen till en rulle och skär i 6 stubbar. Placera i en cirkel med en centimeters mellanrum. Låt jäsa i rumstemperatur i 1 timme.
  4. Dela mandelmassan i 6 bitar. Tryck ner i mitten av varje stubbe. Toppa med vaniljkräm och tryck ner en bit rabarber i varje bulle.
  5. Baka i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
  6. Låt svalna och sikta över florsocker vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.