Ta vara på den ljuvliga smaken av rabarber och njut av den här rabarberkakan med marängtäcke.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna något.
- Vispa ett ägg och tre äggulor pösigt med 2 dl socker. Blanda mjöl och bakpulver noga. Vänd ner det i äggvispet växelvis med det smälta matfettet. Smörj och bröa formen. Häll i smeten.
- Skölj och skala eventuellt rabarbernn. Skär den i bitar, ca 1 cm breda. Fördela rabarberbitarna över kaksmeten. Tryck ner dem lätt i smeten. Strö över socker.
- Grädda rabarberkakan på galler i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
- Gör marängtäcket. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg och glansig marängsmet.
- Ta ut kakan ur ugnen. Bred på marängen lite toppigt. Grädda kakan ytterligare ca 20 minuter eller tills marängen fått färg.
- Låt kakan svalna i formen innan kanten tas bort. Servera den ljummen.
Publicerat den
25 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar