Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

När man har egen trädgård med egna rabarber behöver man så många recept som möjligt. Man kan ju inte baka en och samma kaka hela tiden. Här är en av dem.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa först smör och äggulor riktigt pösigt. Häll i mjölet som först blandats med bakpulver. Rör ihop smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i en smord och bröad tårtform. Skala rabarbern, skär den i små bitar och tryck in i smeten. Strö över med socker och vanilj. Grädda i 180 C varm ugn i 35 - 40 minuter. Pudra med florsocker när kakan kallnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • siskoleena 8 juli 2013

    Ang.Jättegod rabarberkaka Fel i receptet? Provat 2 ggr blev ej bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.