Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka från Vinslöv

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Så länge jag kan minnas har vi ätit denna underbara rabarberkaka hela sommaren igenom. Den är lättgjord och underbart god. För mig är den smaken av sommar! Skall avnjutas direkt - ingen höjdare att spara!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa rabarbern och skär i jämnstora bitar. Vispa ägg och socker. Vänd ned mjölet. Häll i rund form med löstagbara kanter. Tryck ned rabarbern i smeten. Strö över pärlsocker och hyvla smör över.
  2. Grädda i 225 C i 30-35 minuter eller tills kakan fått en - nästan bränd - knäckig yta.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MosterNettan 29 maj 2011

    Detta är världens godaste kaka! Jag har haft receptet i många år och har alltid gräddat den i mormors gamla gjutjärnsstekpanna. Vi kallar den för Ya´s rabarberkaka efter min syster Yvonne. När min son bjuder på denna, tredubblar han receptet och gör i långpanna. Det blir inte en smula kvar.

  • lilltimbe 20 maj 2012

    Hej! Detta låter som en god kaka :) Men hur mycket mjöl ska de va? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.