Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka i portionsform

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Äntligen är rabarbern här.....ja inte här i norr.....men som tur var på andra ställen. Bakade en ny rabarberkaka, blev mycket bra, det ända felet var att jag var för snål med rabarbern. Sätter mer nästa gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader
  2. Skölj rabarbern, och skär den i små fina bitar.
  3. Rör smör, vaniljsocker och socker fluffigt, och tillsätt därefter äggen.
  4. Blada samman vetemjölet med bakpulvret, och sikta ned detta i smeten omväxlande med mjölken.
  5. Rör försiktigt smeten jämn, och fördela den i formarna. Jag tog dubbla stora bullformar.
  6. Lägg en lagom mängd rabarberbitar i varje form, och tryck ned dem något i smeten.
  7. Strö pärlsocker över kakorna, och hyvla med osthyveln tunna skivor iskallt smör, Som du lägger ovanpå varje kaka.
  8. Grädda i ca 15 minuter, kolla med sticka.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nl39 12 maj 2012

    Hörs goda ut.Skall baka dom nån dag.

  • tippitipp 18 juni 2012

    Gjorde dubbel sats i en gång och tur var väl det. Jättegoda .

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.