Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka med apelsin och mandel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättesmarrigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Lägg rabarberna och blåbären i en kastrull, tillsätt sockret och saften och skalet från apelsinen. Koka i ca 15 minuter. Rabarbern får inte koka sönder helt.
  2. Smeten Blanda socker, mjöl, bakpulver och kardemumma i en skål. Lägg i smöret och blanda ihop det. Häll i mjölken, det ska vara smetkonsistens på det hela. Alltså lösare än en smulpaj.
  3. Lägg rabarberna/blåbären i en form. Klicka över smeten och strö mandel på varje klick. Sätt in i ugnen och baka i ca 25-30 minuter. Servera med crème fraiche lätt eller fet spelar ingen roll

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.