Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka med kardemummamaräng

(1 kommentar)  
Skriv ut

Rabarber och kardemumma är ljuvligt ihop, tillsammans med maräng blir det himmelskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner äggulor, mjölk, och mjölblandning i smör och sockersmeten. Häll smeten i en långpanna, 30*40 cm klädd bakplåtspapper. Strö över rabarberbitarna.
  2. Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum. Tillsätt sockret lite i taget, under kraftig vispning. Blanda i kardemumman och bred ut över kaksmeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Pudra över florsocker. Servera ljummen eller kall tillsammans med vispad grädde och ev jordgubbar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kency 30 maj 2013

    Mycket uppskattad kaka. Jag serverade kakan ljummen med vaniljglass till. Minskar nog lite på sockret i marängen nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.