Saftig mandelbotten och sötsyrlig kompott som toppas med frasig maräng. En drömtårta för marängälskaren, där syrligheten kan anpassas efter smak genom sockermängden i rabarberkompotten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär rabarbern i 3 cm långa bitar. Lägg dem i en smord ugnsform och strö över sockret. Täck formen med aluminiumfolie och ugnsbaka rabarbern till den är mjuk, 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Riv mandelmassan grovt. Lägg den och övriga ingredienser i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Fäst ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, och smörj och sockra kanterna.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna i formen. Lägg den bakade rabarbern på kakan.
- Höj ugnstemperaturen till 200 grader.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp. Tillsätt florsockret, lite i taget och vispa tills marängen är styv och blank. Vänd försiktigt ner kokosflingorna.
- Klicka på marängen på kakan, och fortsätt grädda mitt i ugnen tills marängen fått fin färg, 10-15 minuter.
Publicerat den
4 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar