Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka med mandel

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Rabarber finns numera året runt i butikerna. Men inget går upp mot de fina, spröda stjälkarna tidigt på våren. Passa då på att njuta av den här goda pajen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop mjöl, socker, smör, ägg och citronskal till en deg, gärna i en matberedare. Låt degen vila i kylen 30 minuter.
  2. Medan degen vilar: Skala och skär rabarbena ai bitar, ca 1 cm. Smält smöret till fyllningen och mal eller hacka mandeln väl.
  3. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner det smälta smöret. Vänd sedan ner mandel och rabarber.
  4. Kavla och tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  5. Nagga pajdegen med en gaffel innan den ställs in i ugnen. Fäst gärna degkanten med aluminiumfolie så att den inte glider ner under gräddningen.
  6. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 200 grader.
  7. Häll rabarbersmeten i pajskalet. Grädda pajen 30-40 minuter eller tills ytan är gyllene.
  8. Sikta florsocker och strö raspat citronskal över pajen precis innan den ska serveras. Servera med crème fraiche eller vispad kall grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.