Saftig rabarberkaka till kaffe. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formen!
Instruktioner
- Ugn: 175 grader.
Börja med mandelglasyren:
Blanda alla ingredienserna, utom vaniljsockret, till mandelglasyren i en kastrull. Låt det sjuda någon minut under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret.
- Skölj och ansa rabarbern. Skär den i bitar, ca 2-3 cm långa.
- Kaksmeten:
Rör smör och socker ljust och pösigt. Tillsätt äggen och rör ytterligare en stund. Rör ner gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och rör hastigt ner dem i smeten. Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Tryck ner rabarberbitarna tätt i smeten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 45 minuter. Bred mandelglasyren över ytan och grädda i ytterligare ca 15 minuter. Servera eventuellt vaniljglass eller lättvispad grädde till.
Publicerat den
7 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god och matig kaka som återspeglar årstiden. Jag hade bara hälften mängd rabarber att tillgå, men det var utmäkt.
Jättegod!! Rabarber och tosca var en jättegod kombination! Denna kaka kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept!
Har bakat din otroligt goda rabarberskaka idag. Den kommer jag att göra flera gånger älskar rabarber. Tack för receptet
Glömde trycka på en röst det får man inte glömma
Inte gott med vaniljsocker i glasyren!Den kakan åkte i soppåsen.