Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka med mandelglasyr

(5 kommentarer)  
Rabarberkaka med mandelglasyr Rabarberkaka med mandelglasyr
Skriv ut

Saftig rabarberkaka till kaffe. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader. Börja med mandelglasyren: Blanda alla ingredienserna, utom vaniljsockret, till mandelglasyren i en kastrull. Låt det sjuda någon minut under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret.
  2. Skölj och ansa rabarbern. Skär den i bitar, ca 2-3 cm långa.
  3. Kaksmeten: Rör smör och socker ljust och pösigt. Tillsätt äggen och rör ytterligare en stund. Rör ner gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och rör hastigt ner dem i smeten. Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Tryck ner rabarberbitarna tätt i smeten.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 45 minuter. Bred mandelglasyren över ytan och grädda i ytterligare ca 15 minuter. Servera eventuellt vaniljglass eller lättvispad grädde till.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Comida39 22 juli 2008

    Mycket god och matig kaka som återspeglar årstiden. Jag hade bara hälften mängd rabarber att tillgå, men det var utmäkt.

  • Totta190 30 juli 2009

    Jättegod!! Rabarber och tosca var en jättegod kombination! Denna kaka kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept!

  • kekke46 27 maj 2010

    Har bakat din otroligt goda rabarberskaka idag. Den kommer jag att göra flera gånger älskar rabarber. Tack för receptet

  • kekke46 27 maj 2010

    Glömde trycka på en röst det får man inte glömma

  • Pappisen 21 juni 2014

    Inte gott med vaniljsocker i glasyren!Den kakan åkte i soppåsen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.