Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka med vaniljsås

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Syrlig och söt sommarkaka med smak av mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg, socker och salt pösigt. Riv bittermandeln. Rör ner mandel och kvarg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över rabarbern.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min. Låt kakan svalna. Sikta över florsockret.
  4. Vispa vaniljsåsen lätt och servera till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.