Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberknäckpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mycket gott. Späda, fina rabarberstjälkar behöver inte skalas. Däremot grova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda samman havregryn, vetemjöl och socker. Rör ner smöret.
  3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, cirka 22 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter tills det fått lite färg. Låt det svalna.
  4. Skär rabarbern i centimeterstora bitar. Kärna ur och tärna äpplena. Blanda frukten och fördela den i pajskalet.
  5. Smält smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Vispa i mjölet och tillsätt grädden, lite i taget. Sjud några minuter på svag värme tills krämen tjocknar. Rör ner mandeln. Fördela knäcksmeten ovanpå rabarbern. Strö över mandelspån. Grädda pajen i 25 minuter tills den fått fin färg och rabarbern mjuknat.
  6. Servera med vaniljvisp eller vispad grädde

Kommentarer (1)

  • kantomen 26 juni 2010

    Tog kanel och ingefära i pajdegen, bytte mandeln mot havregryn. Det blev kanongott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.