Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberknyten

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Spröda och fina är dessa knyten med en syrlig gömma. Serverade med vispad grädde eller glass blir de som en liten dessertbakelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär rabarbern i tunna skivor. Blanda med sockret i en kastrull och smält sakta på svag värme. Låt kallna.
  3. Dela den utkavlade smördegen i kvadrater 12x12 cm. Fördela rabarberkrämen i mitten av smördegsplattan och vik ihop till ett paket.
  4. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö på pärlsocker och mandelspån.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills de har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.