Goda knyten att servera som en avslutning på en middag.
Instruktioner
- Skålla, skala och mal mandeln. Lägg alla ingredienserna till degen i en matberedare och blanda allt till en deg. Låt degen vila kallt en stund.
Rensa, skölj och skär rabarberna i ca 2 cm långa bitar.
- Fräs margarinet i en kastrull och tillsätt rabarbern. Fräs den mjuk utan att den får färg. Blanda samman potatismjöl, socker och kanel. Strö det över och rör om så att det blandas ordentligt. Låt det kallna.
- Ta fram degen och dela den i 8 bitar. Kavla ut dem på lätt mjölat bakbord till ca.12x12 cm.
- Fördela rabarbern på mitten av degplattorna. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik upp hörnen mot varandra. Nyp ihop och ställ knytena på bakpappersklädd plåt.
- Pensla knytena med uppvispat ägg och strö över hackad mandel och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca. 15 minuter i 225 grader.
- Bjud knytena ljumma med vaniljglass eller vaniljvisp.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar