Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberknyten

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Goda knyten att servera som en avslutning på en middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala och mal mandeln. Lägg alla ingredienserna till degen i en matberedare och blanda allt till en deg. Låt degen vila kallt en stund. Rensa, skölj och skär rabarberna i ca 2 cm långa bitar.
  2. Fräs margarinet i en kastrull och tillsätt rabarbern. Fräs den mjuk utan att den får färg. Blanda samman potatismjöl, socker och kanel. Strö det över och rör om så att det blandas ordentligt. Låt det kallna.
  3. Ta fram degen och dela den i 8 bitar. Kavla ut dem på lätt mjölat bakbord till ca.12x12 cm.
  4. Fördela rabarbern på mitten av degplattorna. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik upp hörnen mot varandra. Nyp ihop och ställ knytena på bakpappersklädd plåt.
  5. Pensla knytena med uppvispat ägg och strö över hackad mandel och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca. 15 minuter i 225 grader.
  6. Bjud knytena ljumma med vaniljglass eller vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.