Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkompott med citrongräs och ingefära

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De enklaste sätten att njuta rabarber är de godaste. Mängden socker beror på hur syrlig rabarbern är så smaka dig fram. Skala ingefäran om skalet är torrt och segt men hoppa över det annars.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rabarbern med potatisskalare eller vass kniv. Skär i centimetertjocka bitar. Lägg i en rostfri eller teflonkastrull tillsammans med sockret.
  2. Lägg citrongräset på en skärbräda och bulta det mjukt med baksidan av en kniv eeller en mortelstöt. Lägg i kastrullen. Skiva ingefäran tunt och lägg i kastrullen.
  3. Sjud försiktigt rabarbern på låg värme tills den mjuknat. Smaka av med mer socker om det behövs. Red av med maizena utvispat i lite kallt vatten om kompotten blir allt för vattnigt. Låt svalna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • luneiya 16 februari 2012

    Gjorde denna och serverade tillsammans med glass, det var en höjdare! Sött, syrligt med lite sting, perfekt dessert!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.