Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkompott med kall kardemumma sabayon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En god dessert som har fyra bra egenskaper. Syrligt, krämigt, sött och kryddigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skär rabarber stjälkarna i sockerbitstora tärningar. Lägg i en kastrull. Koka en lag av vatten, socker, citronsaft och den delade och urskrapade vaniljstången. Häll den kokande lagen över rabarbern. Koka upp kompotten, dra den sedan från värmen och låt den kallna.
  2. Sabayon: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm socker, ägg, kardemumma, citronsaft och vatten under vispning. Vispa till skum, ta av kastrullen från värmen och vispa krämen kall. Smält gelatinet i en kastrull på värmeplatta eller i mikro och tillsätt det i äggskummet. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
  3. Lägg rabarberkompotten i glas och toppa med kall sabayonkräm. Strö över råsocker och garnera med jordgubbar.
  4. Servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.