Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkompott med mascarponegrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbar kompott med rabarber får lyxig touch av mascarpone.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skala rabarbern om den är grov och skär i bitar. Lägg rabarbern i en kastrull med 1 dl vatten, 4 msk socker och kalenstång, koka upp. Låt sjuda i 5 minuter. Lägg i hallonen i kastrullen. Låt svalna. Tag sedan bort kanelstången och tillsätt apelsinlikör.
  2. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda mascarponen med kesella, grädde, resten av sockret och vaniljfröna.
  3. Varva mascarponegrädde och rabarberkompott i 4 glas och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.