Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermadeleinekakor med vaniljsås

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Saftiga och vackra kakor tillsammans med vaniljsås blir en underbart god dessert att bjuda på. Kakorna bakas i en form för madeleinekakor. Formen finns att köpa i välsorterade köksbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Stek bitarna i 1 msk smör tills de börjar mjukna. Strö över 1½ msk socker. Låt rabarbern kallna.
  2. Smält 100 g smör i en kastrull, låt det svalna. Vispa ägg, 1 1/4 dl socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjöl, sirap, salt och det smälta smöret. Täck smeten med plastfolie och låt stå ca 30 minuter i kylen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Vänd ner rabarberbitarna i smeten och klicka ut den i madeleinekakplåt. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna vila i plåten 2-3 minuter innan de lossas och får kallna på galler.
  5. Vaniljsås: Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, -frön, mjölk och grädde i en kastrull. Tillsätt äggulor, socker och potatismjöl. Sjud under kraftig vispning tills såsen börjar tjockna. Sila såsen och låt den kallna.
  6. Servera kakorna med vaniljsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.