Saftiga och vackra kakor tillsammans med vaniljsås blir en underbart god dessert att bjuda på.
Kakorna bakas i en form för madeleinekakor. Formen finns att köpa i välsorterade köksbutiker.
Instruktioner
- Ansa och skär rabarbern i små bitar. Stek bitarna i 1 msk smör tills de börjar mjukna. Strö över 1½ msk socker. Låt rabarbern kallna.
- Smält 100 g smör i en kastrull, låt det svalna. Vispa ägg, 1 1/4 dl socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjöl, sirap, salt och det smälta smöret. Täck smeten med plastfolie och låt stå ca 30 minuter i kylen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vänd ner rabarberbitarna i smeten och klicka ut den i madeleinekakplåt. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna vila i plåten 2-3 minuter innan de lossas och får kallna på galler.
- Vaniljsås:
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, -frön, mjölk och grädde i en kastrull. Tillsätt äggulor, socker och potatismjöl. Sjud under kraftig vispning tills såsen börjar tjockna. Sila såsen och låt den kallna.
- Servera kakorna med vaniljsåsen.
Publicerat den
11 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar