Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermaräng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lika god till eftermiddagsfikan som till dessert efter en härlig middag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder kexen fint i en matberedare och blanda med kokosflingor och farinsocker. Smält smör och häll ner det i kexblandningen. Arbeta samman till en deg. Truck ut degen i en eldfast form.
  2. Skala eventuellt rabarbern om den är grov. Skär den i ca 3 cm långa bitar. Varva rabarber och socker i en kastrull. Tillsätt vattnet.
  3. Låt kompotten koka på svag värme tills rabarbern är mjuk, ca 10 min. Häll kompotten över kexbotten.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vispa på nytt tills marängsmeten är blank och slät. Rör ner mynta.
  5. Bred marängmassan över rabarbern och grädda mitt i ugnen 150 grader ca 20 min eller tills marängen har fin färg. Bjud den ljummen med lite vaniljglass

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evalas 29 maj 2009

    En kanon paj ,lätt att göra och smakar underbart.

  • Heisjo 23 juli 2009

    Supergott. åt det med vaniljglass och det blev en succé!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.