Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermaräng

 
Skriv ut

En mycket god paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala först (om det behövs) och skär rabarbern i ca 3 cm långa bitar. Blanda dem med sockret i en kastrull. Låt det stå på svag värme tills sockret smällt och rabarbern börjar mjukna. Låt det inte koka, då går rabarbern sönder och saftar sig för mycket. Ta av från spisen och låt svalna lite.
  2. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sedan det smälta fettet. Häll smeten i en stor smord och bröad form och grädda i 200 grader,ca 15 min. Stjälp upp kakan på ett ugnssäkert fat som är lite större.
  3. Marängen: Äggvitorna vispas med sockret tills det blir hårt.
  4. Lägg nu rabarbern på kakan och fördela den jämnt, häll spadet över. Spritsa eller bred marängen över kakan. Sätt kakan i ca 125 graders ugnsvärme tills marängen börjar få färg och är torr på ytan. Låt kakan svalna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.