Rabarber med en enkel mandelbiskvibotten och ett vackert marängtäcke.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa biskvierna i matberedare med smöret till en smulig deg. Tryck ut degen på bottnen i en pajform, ca 25 cm i diameter, eller i 4 ugnssäkra portionformar.
Förgrädda ca 5 minuter i ugnen.
- Skär rabarbern i bitar, blanda med socker och vatten i en kastrull, koka upp och låt sjuda några minuter.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör ner i rabarbern, koka upp och ta från värmen, låt svalna något.
- Häll blandnignen i formen/formarna. Grädda i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och höj ugnsvärmen till 225 grader.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker och vispa tills smeten blir blank och fast.
- Bred eller spritsa marängsmeten över rabarbern och strö över mandelspån. Ställ in i ugnen 4-6 minuter, tills marängen fått fin färg.
- Servera rabarbermarängen ljummen med vaniljglass.
Publicerat den
23 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar