Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermaräng med mandel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rabarber med en enkel mandelbiskvibotten och ett vackert marängtäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa biskvierna i matberedare med smöret till en smulig deg. Tryck ut degen på bottnen i en pajform, ca 25 cm i diameter, eller i 4 ugnssäkra portionformar. Förgrädda ca 5 minuter i ugnen.
  2. Skär rabarbern i bitar, blanda med socker och vatten i en kastrull, koka upp och låt sjuda några minuter. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör ner i rabarbern, koka upp och ta från värmen, låt svalna något.
  3. Häll blandnignen i formen/formarna. Grädda i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och höj ugnsvärmen till 225 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker och vispa tills smeten blir blank och fast.
  4. Bred eller spritsa marängsmeten över rabarbern och strö över mandelspån. Ställ in i ugnen 4-6 minuter, tills marängen fått fin färg.
  5. Servera rabarbermarängen ljummen med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.