Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermarmelad

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En söt, kryddig marmelad som passar bra till ostbrickan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rabarbern om den är grov. Skiva den tunt och lägg bitarna i en rostfri kastrull.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Tillsätt detta samt rödvin, syltsocker och lagerblad. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter. Fyll upp marmeladen i en väl rengjord burk och sätt på lock.
  3. Förbered: 1-7 dagar före: Koka marmeladen och ställ kallt. 2-3 timmar före servering: Ta fram och lägg upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.