Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermarmelad

(2 kommentarer)  
Skriv ut

God syrlig marmelad.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva rabarbern, tjockare stälkar i tunnare skivor och smala stjälkar i lite tjockare bitar så de blir mjuka samtidigt. Skala, skiva och finhacka ingefäran. Fräs rabarber och ingefära i olja tills rabarbern mjuknar. Drag av från värmen, tillsätt vatten och socker lite i taget. Sätt tillbaka på plattan och sjud tills konsistensen blir marmeladlik, smaka av med citron. Häll upp på rengjorda varma burkar och korka igen medan marmeladen fortfarande är varm. Kylförvaras

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Okänd 28 maj 2010

    Härligt! Jag ska definitivt testa denna i helgen, älskar ingefära och denna kombination låter alldeles förträfflig :p Återkommer med betyg

  • miffot 28 juli 2013

    Hur gott som helst!!!! Enkelt oxå :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.