Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermarmelad med portvin

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Med syltsocker går det snabbt och lätt att göra den här marmeladen, som smaksätts med portvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarbern i mindre bitar. Blanda den med syltsocker i en kastrull på svag värme. Låt sockret smälta ned och låt marmeladen puttra ett par minuter tills rabarbern mjuknat. Späd ev med litet av portvinet om det är svårt att få rabarbern att smälta.
  2. Ta kastrullen från värmen och rör ned portvinet. Häll upp på väl rengjorda burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.