Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermarmelad med rosépeppar och vanilj

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Helt fantastisk marmelad! Lite lite marmelad på en riskaka (lättsaltad) är bättre än allt fikabröd i världen!

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta och skär rabarberna i små bitar. Lägg dem i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna (lite kladdigt på insidan av stången) i kastrullen. Lägg även i vaniljstången. Tillsätt vatten och socker och rör om. Låt stå och safta sig i några timmar eller över natten. Koka sedan massan långsamt i ca 1 timme. Skumma vid behov. Gör marmeladprov. Plocka upp vaniljstången. Stöt rosépepparn i en mortel och tillsätt pepparn i marmeladen. Häll upp i varma, steriliserade burk och förslut genast. Låt svalna. Ställ kallt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.