Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermarmelad med smak av vanilj

(1 kommentar)  
Skriv ut

Det är busenkelt att göra sin egen marmelad efter detta recept. Kanongott till frukost, på rostat bröd eller på scones, eller som fyllning till kakor eller tårtor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, skiva och skala rabarbern. Lägg i en kastrull och sjud i någon minut. Dela vaniljstången på mitten och lägg ner i kastrullen. Fortsätt sjuda tills rabarbern blir mjuk och krämig, ca 12-15 minuter. Rör om då och då.
  2. Mät upp syltsockret och rör ner, höj temperaturen och låt marmeladen koka kraftigt under ständig omrörning ett par minuter. Låt svalna något och ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna i marmeladen. Häll upp på rena burkar och skruva på locket. Förvara marmeladen svalt så håller den sig länge.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nettanannette 30 september 2012

    Underbar marmelad. Testa den till Brieost. Helt suveränt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.