Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermarmelad med vanilj

(11 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den är helt underbar. Bjöd på den på jobbet, alla ville ha receptet. Gör så det räcker hela året. Bra ge-bort-present.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär rabarbern i mindre bitar. Snitta vaniljstängerna och ta försiktigt ut fröna med en liten sked. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt dem koka på svag värme under lock. Rör om då och då så att det inte bränns. Ta av locket när vätskan kokat ur rabarbern, efter ca 20-30 min. Koka ytterligare 40-60 min till marmeladkonsistens. Passa noga och rör om ibland.
  2. Häll upp marmeladen på väl rengjorda varma burkar och förslut genast.
  3. Mums på rostat bröd.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • isa64 20 maj 2009

    Går denna marmelad att frysa in? Eller håller den sig fräsch i kylskåp?

  • morotsmonstret 22 maj 2009

    Marmeladen håller sig i kylskåp. Jag tog upp sista burken från vår jordkällare i helgen (den har stått ett år) och den är absolut inget fel på.

  • liem 19 juli 2009

    Den var kanongod. Den här kommer jag att göra fler gånger

  • anluk 2 augusti 2009

    Underbart god marmelad. Kokade den med syltsocker istället vilket gjorde att den blev klar på nolltid:)

  • mar-got 20 september 2010

    Den här kommer jag att prova, det låter jättegott :)

  • jalapeno82 1 oktober 2010

    menar du att den håller sig utan tillsatser? låter ju toppen!!!! tror du att det funkar att göra den på fryst rabarber? Mvh /Linda

  • morotsmonstret 1 oktober 2010

    Den håller sig, det är mycket socker som du ser. Jag har nyligen gjort på frysta rabarber och det gick bra. /Caroline

  • jalapeno82 8 oktober 2010

    denna ska jag nog göra redan imorgon! Precis som du skrev; perfekt ge-bort present! vet du hur många burkar det blir av en sats?

  • jalapeno82 10 oktober 2010

    kokar marmeladen nu men blev lite osäker på om jag skulle tillsatt sockret på en gång? hur vet jag då när rabarbern kokat ur vattnet? aja, det står o bubblar på spisen nu. Får se hur det blir....

  • suse 6 juli 2011

    Gjorde denna förra året och det blev en hit. Håller länge. Tack för ett toppenrecept.

  • PethraD 12 juli 2012

    Jag gillar normalt inte marmelad men denna marmelad är jäkligt god måste jag säga. Även sambon är förtjust i den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.