Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermazarin

 
Skriv ut

Har inte prövat än,men det låter gott

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl och socker i en matberedare.Tillsätt smöret i små tärningar. Mixa ihop till en smulig massa. Tillsätt citronsaften och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en osmord liten långpanna 20 x 30 cm. Nagga pajbotten med en gafffel. Låt vila ca 30 min i kylen. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 10 min Fyllning: Ansa och strimla rabarbern.Riv mandelmassan. Vispa ihop mandelmassa,smör och citronskal. Vispa i äggen ett i taget.Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Fördela rabarbern i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 min.Låt kakan kallna. Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla över kakan, skär sedan i lagom bitar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.