Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermousse på mandeltårta

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Är nog gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassa och vispa den kraftig tillsammans med smöret.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning. Häll smeten i smörad och bröad bakform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  3. Grädda längst ner i ugnen i 175º, 20-25 minuter.
  4. Låt kallna.
  5. Lyft mandeltårtan försiktigt ur formen. Rengör formen och lägg ner tårtan igen.
  6. Skala rabarbern, skär den i mindre bitar. Lägg i en kastrull, tillsätt vatten och koka under lock ca 5 minuter tills rabarbern blir mjuk.
  7. Rör ner gelésockret och låt det koka upp igen. Häll upp i en skål och låt kallna.
  8. Vispa grädden, blanda ner det rivna skalet och den kalla rabarberkompotten. Bred moussen över kakan.
  9. Täck med plastfolie och låt stå i frys 4-6 timmar. Ta fram ca 2 timmar före servering.
  10. Kakan ska vara tinad men moussen kan gärna vara lite hård. Garnera med minipanséer, rosenblad eller färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.