Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermousse på mandeltårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Mandeltårtan är riktigt snabbakad och passar de flesta - även glutenintoleranta gäster. Men kom i så fall ihåg att byta ut ströbrödet till formen mot t ex flagad mandel som stöts sönder lite lätt. Att garnera med blommor är alltid fint.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Smöra och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  3. För en glutenfri kaka: byt ut ströbrödet mot flagad mandel – som stöts sönder lite lätt.
  4. Mandeltårta: Riv mandelmassan och vispa den kraftigt tillsammans med smöret. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning.
  5. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen 20-25 minuter.
  6. Låt kallna.
  7. Lyft mandeltårtan försiktigt ur formen. Rengör formen och lägg ner tårtan igen.
  8. Rabarbermousse: Skala ev. rabarbern och skär den i mindre bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt vattnet.
  9. Låt koka under lock ca 5 minuter så att rabarbern blir mjuk. Rör ner gelésocker multi och låt det koka upp igen.
  10. Häll upp i en skål och låt det kallna. Rör om någon gång under tiden så kallnar det fortare.
  11. Vispa grädden, blanda ner limeskal och den kalla rabarberkompotten.
  12. Bred moussen över kakan. Täck med plastfolie och låt stå i frysen 4-6 timmar.
  13. Ta fram tårtan ca 2 timmar före serveringen. Den skall vara tinad men grädden kan gärna fortfarande vara lite hård Dekorera med blommor eller färska bär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Europe 9 april 2010

    Passar bra till vårfest med familjen. Betyg senare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.