Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermuffins i 2 olika varianter

 
  • Serverar: 36 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Mycket goda rabarber-muffins i 2 varianter ur samma bas-smet. Den ena varianten med hallon och vit choklad och den andra med mandelmassa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala o skär rabarbern i mindre bitar och blanda med 1 msk socker och ½ msk mjöl.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en bunke. Vispa ihop margarin o strö- och råsocker pösigt. Vispa ner 1 ägg i taget. Blanda ner mjölken o kvargen och tillsätt rabarbern. Blanda ner mjölblandningen o RÖR, EJ vispa, ihop försiktigt.
  3. Antingen behåll smeten som den är och grädda, blanda i den ena varianten och grädda eller dela upp smeten i 2 skålar o blanda ner de 2 olika varianterna i var sin skål och grädda.
  4. Variant 1: Hacka chokladen i mindre bitar och blanda ner den och hallonen i smeten.
  5. Variant 2: Riv mandelmassan grovt o blanda ihop den med margarinet till en slät "deg". När du klickat i smeten i muffinsformarna, gör du ett litet hål i mitten, rullar en liten boll av mandelmasse-degen och lägger i mitten. Täck över hålet igen.
  6. Ställ bakformar av papper, helst i en muffinsplåt, eller på en vanlig plåt och fyll till 2/3. Använd gärna en glasskopa när du fyller formarna så går det lättare. ca 1 skopa/muffins. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter.
  7. Låt svalna något i plåten innan du tar ur dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.