- Serverar: 36 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Mycket goda rabarber-muffins i 2 varianter ur samma bas-smet. Den ena varianten med hallon och vit choklad och den andra med mandelmassa.
Instruktioner
- Skala o skär rabarbern i mindre bitar och blanda med 1 msk socker och ½ msk mjöl.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en bunke.
Vispa ihop margarin o strö- och råsocker pösigt. Vispa ner 1 ägg i taget. Blanda ner mjölken o kvargen och tillsätt rabarbern. Blanda ner mjölblandningen o RÖR, EJ vispa, ihop försiktigt.
- Antingen behåll smeten som den är och grädda, blanda i den ena varianten och grädda eller dela upp smeten i 2 skålar o blanda ner de 2 olika varianterna i var sin skål och grädda.
- Variant 1: Hacka chokladen i mindre bitar och blanda ner den och hallonen i smeten.
- Variant 2: Riv mandelmassan grovt o blanda ihop den med margarinet till en slät "deg". När du klickat i smeten i muffinsformarna, gör du ett litet hål i mitten, rullar en liten boll av mandelmasse-degen och lägger i mitten. Täck över hålet igen.
- Ställ bakformar av papper, helst i en muffinsplåt, eller på en vanlig plåt och fyll till 2/3. Använd gärna en glasskopa när du fyller formarna så går det lättare. ca 1 skopa/muffins. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter.
- Låt svalna något i plåten innan du tar ur dem.
Publicerat den
1 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar