Mynta och mandel sätter ny smak på rabarbermuffins.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skålla och skala mandeln. Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar. Använder du späda stjälkar är 1 cm stora bitar lagom, men använder du tjocka stjälkar så skär ! cm stora bitar.
- Rör smör och socker poröst med elvisp. Lägg över smörblandningen i en skål.
Mixa sedan mandeln och rör ihop med smör- och sockerblandningen. Rör i äggen, ett i sänder. Rör i myntan.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
Lägg i rabarbern i mjölblandningen och skaka runt.
Vänd ner i smeten.
Fyll muffinsformarna ungefär till hälften.
- Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter om du använder små formar, 15-20 om du använder stora.
Publicerat den
22 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar