Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermuffins med mynta och mandel

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Mynta och mandel sätter ny smak på rabarbermuffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skålla och skala mandeln. Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar. Använder du späda stjälkar är 1 cm stora bitar lagom, men använder du tjocka stjälkar så skär ! cm stora bitar.
  3. Rör smör och socker poröst med elvisp. Lägg över smörblandningen i en skål. Mixa sedan mandeln och rör ihop med smör- och sockerblandningen. Rör i äggen, ett i sänder. Rör i myntan.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål. Lägg i rabarbern i mjölblandningen och skaka runt. Vänd ner i smeten. Fyll muffinsformarna ungefär till hälften.
  5. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter om du använder små formar, 15-20 om du använder stora.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.