Denna smulpaj har kardemumma och rabarber i sig och det blir en supergod brytning.
Instruktioner
- Ugn 200 C
- Ansa rabarbern och skär den i 1-2 cm stora bitar. Lägg dem i smorda eldfasta portionsformar.
- Blanda potatismjöl och socker. Fördela blandningen över rabarbern och rör om lite. Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma.
- Riv mandelmassan grovt. Finfördela matfett och mandelmassa i mjölblandningen till en smulig massa.
- Strö smuldegen över rabarbern. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Bjud vaniljvisp, grädde eller vaniljglass till.
Publicerat den
27 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod! Fick full pott i betyg av mig och mina gäster! Det var super med lite kardemumma som dessutom gav en liten funderare hos de som åt, om vilken krydda det var??!!! - GOTT!
Ljuvligt god. Balansen mellan kardemumma, rabarber och mandelmassa passar som hand i handsken. Alla vill ha receptet :-)