Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa mandeln i en matberedare tills den är finfördelad. Tillsätt mjöl, socker och matfett, skuret i mindre bitar, och hacka samman. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila inlindad i plastfolie ca 30 minuter i kylskåpet. Tryck eller kavla ut degen i portionspajformar ca 13cm i diameter. Förgrädda pajskalen i nedre delen av ugnen i 200 grader 8-10 minuter.
  2. Skär rabarbern i 2 cm breda bitar lite på snedden. Lägg bitarna i en skål. Blanda i socker, potatismjöl och kanel. Fördela fyllningen i pajformarna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. Servera pajerna med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.