Mal mandeln och blanda samman den med florsocker och vetemjöl. Finfördela matfettet i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i ca 30 minuter.
Tryck fast en aluminiumfolieremsa överst runt om kanten och låt den stå ytterligare ca 15 minuter.
Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter mitt i ugnen. Ta bort folieremsan.
Skala rabarbern om den är grov. Skär den i 5 cm långa bitar. Lägg rabarbern tillsammans med 1 dl strösocker i en kastrull. Sjud rabarbern på svag värme under lock ca 5-10 minuter.
Vispa ägg och 2 dl strösocker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten ihop med grädden.
Häll äggsmeten i det förgräddade pajskalet. Fördela rabarbern över äggsmeten. Strö över mandelspån.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 30 minuter eller tills pajen har fått färg och har stannat. Bjud pajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.