Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Underbart god paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal mandeln och blanda samman den med florsocker och vetemjöl. Finfördela matfettet i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i ca 30 minuter.
  2. Tryck fast en aluminiumfolieremsa överst runt om kanten och låt den stå ytterligare ca 15 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter mitt i ugnen. Ta bort folieremsan.
  3. Skala rabarbern om den är grov. Skär den i 5 cm långa bitar. Lägg rabarbern tillsammans med 1 dl strösocker i en kastrull. Sjud rabarbern på svag värme under lock ca 5-10 minuter.
  4. Vispa ägg och 2 dl strösocker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten ihop med grädden. Häll äggsmeten i det förgräddade pajskalet. Fördela rabarbern över äggsmeten. Strö över mandelspån.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 30 minuter eller tills pajen har fått färg och har stannat. Bjud pajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.