Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här pajen är så enkel och snabb att göra men är så god. Den passar lika bra till kaffet som den gör som dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarberna i ca 2 cm långa bitar och lägg dem i botten på en smord ungsfast form. Strö över 1 msk socker och 1 msk potatismjöl.
  2. Blanda mjölet med 125 g margarin, salt, 2 msk socker och kanel och arbeta med fingrarna ihop det till en smulig massa.
  3. Strö blandningen över rabarberna, dela 25 g margarin i ca 10 små klickar som fördelas över smulorna.
  4. Sätt ugnen på 225 g och placera formen mitt i ugnen grädda ca 25 minuter.
  5. Servera vaniljsås till.
  6. När säsongen med rabarber är över, så funkar äpplen lika bra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.